Adventure Creation Kit – osa 2

Adventure Creation Kit etenee! Kysessä on siis oma pieni roolipeliprojektini, jossa palvelu- ja businessmuotoilutyökaluista inspiroituneena rakennan omaa työkalupakkiani pelinjohtajille. Lue lisää vaikkapa täältä.

Tähän projektiin liittyen kyselin Roolipelaajien Suomi -Facebook-ryhmässä pelinjohtajilta, kuinka paljon aikaa heillä menee yhden illan pelisetin suunnitteluun. Yllätyin vastauksista, koska varsin suurella osalla vastaajista on sama “ongelma” kuin minulla: valmisteluun menee enemmän aikaa kuin itse peliin! Toivon, että projektini hieman vähentäisi tuota työkuormaa tai ainakin virtaviivaistaisi suunnittelua. Katsotaan.

Perjantai-ilta on täydellistä aikaa edistää omia projekteja, joten pyhitin tämän illan ACK-pohjien luonnosteluun. Työn touhussa huomasin, että alkuperäisessä postauksessa ollut ajatukseni työkalusetin koostumuksesta oli pielessä, mutta nopean iterointikierroksen jälkeen visio kirkastui ja työkalujen määräkin väheni kuudesta viiteen.

Adventure Creation Kit näyttää nyt tältä:

  1. Ideointi-pohja: Työkalu, jolla pelinjohtaja luo parissa minuutissa kymmeniä lyhyitä tarinarunkoja, joista valita parhaat.
  2. Rakenne-pohja: Työkalu, jolla pelinjohtaja askartelee käden käänteessä napakan juonikaaren, johon sisältyy kaikki tarvittava: alku, keskiosa ja loppuhuipennus.
  3. Kohtaus-pohja: Työkalu, jolla pelinjohtaja tekee jokaisesta kohtauksesta kokonaisen ja merkittävän.
  4. NPC:t-pohja: Työkalu, jolla pelinjohtaja tekee ei-pelaajahahmoistaan kokonaisia ja muistettavia.
  5. Tavanomaisuus-pohja: Työkalu, joka auttaa pelinjohtajaa väistelemään kliseitä.

Missä mennään nyt: Pohjien rakenne ja sisältö on luonnosteltu, ensimmäiset kynällä sohitut pohjat ovat valmiina.

Seuraavaksi ohjelmassa: Ensimmäisten “valmiiden” versioiden viimeistely ja  niiden testaus syksyn 2018 The One Ring -kampanjan suunnitteluapuna.

Adventure Creation Kit -luonnoksia
Pohjien ensimmäisiä luonnoksia.

Tavoitteena on, että saisin ensimmäiset versiot valmiiksi seuraavan kolmen viikon aikana. Oikeat työt ja kaikenlaiset viihdemenot (kuten oma keikka Kotkassa ja Nightwishin keikka Tallinnassa) syövät lähiaikoina aikaani, mutta eiköhän se tästä.

Jos haluat pysyä projektin edistymisestä kärryillä, niin seuraa meikäläistä TwitterissäVoit myös liittyä blogin sähköpostilistalle – saat uusimmat blogikuulumiset aina sähköpostiisi.