Ruudulta pöytään: The Paperboy

The Paperboy on vuonna 2012 ilmestynyt draamaelokuva, joka seuraa kahden toimittajan, Ward Jansenin ja Yardley Achemanin työtä heidän penkoessaan sheriffi Thurmond Callin murhaan johtaneita tapahtumia Latelyn pikkukaupungissa Floridassa. Elokuva sijoittuu vuoteen 1969.

Sheriffin murhasta istuu vangittuna mies nimeltä Hillary Van Wetter, joka on matkalla sähkötuoliin. Toimittajat kuitenkin haistavat, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää ja alkavat työstää lehtijuttua, joka valmistuessaan kyseenalaistaisi Van Wetterin syyllisyyden. Mukaan sotkeutuu myös linnakundeihin “erikoistunut” ja Van Wetteriin rakastunut Charlotte Bless sekä ja Wardin pikkuveli, joka pestautuu tutkimusoperaation autokuskiksi.

Elokuva on kaikin puolin loistava. Se on hikinen ja siivoton ja etenee kohti armottoman synkkää loppuaan juuri sopivalla temmolla. Mutta miten The Paperboy kääntyisi yhden – kahden illan roolipeliskenaarioksi? Esimerkiksi näin.

Pelin alkutilanne:  Pelaajat ovat toimittajia, jotka on palkattu tutkimaan hämärissä olosuhteissa langetettua kuolemantuomiota. Pelaajien tehtävänä on toimittajina kerätä tietoa, yhdistellä johtolankoja ja saada aikaan lehtijuttu, joka läväyttää mahdollisen oikeusmurhan koko maan nähtäväksi.

Pelaajien kohtaamat esteet: Sulkeutunut yhteisö, joka pitää huolen omista asioistaan. Paikallinen poliisi, joka ei halua antaa epäpätevää kuvaa itsestään. Paikallinen lehti, joka ei perusta reviirilleen tunkeutuneista kilpailijoista. Pelaajien pomo, joka painostaa aikatauluilla.

Ruuvi kiristyy: Pelaajia on huijattu ja liian myöhään he tajuavat vapauttaneensa miehen, joka on kuin onkin syyllinen. Miten pelaajat reagoivat kun heidän tekojensa takia vapautunut vanki kostaa yhteisölle tai katoaa maan alle? Mitä salaisuuksia yhteisö ja paikallinen poliisi salailevat? Kuka sheriffi Callin murhasi ja miksi?

Miljöö ja tapahtumapaikat: Tapahtumapaikkana toimiva Latelyn kylä on ehtaa eteläisen Pohjois-Amerikan americanaa. Räme- ja suoalueet alligaattoreineen, pölyiset kylänraitit, puukirkot ja rehevien metsien väleissä kiemurtelevat tiet ovat kaikki mukana.

Pelin teemat: Elokuvan teema on normeista poikkeaminen ja taitava pelinjohtaja ujuttaa sen mukaan myös itse peliin. Miten ihmiset ja ympäristö reagoivat kun ihmiset eivät toteutakaan niitä seksuaalisuuden muotoja tai sosiaalisia tapoja, joita heiltä odotetaan?

Ruudulta pöytään on sarja postauksia, joissa eri elokuvat muuttuvat 1-2 illan roolipeliskenaarioiksi. Seuraa tätä blogia myös TwitterissäVoit myös liittyä blogin sähköpostilistalle – saat uusimmat blogikuulumiset aina sähköpostiisi.