Ropecon 2018 – The Tärpit

Huomenna se alkaa, nimittäin Ropecon. Laskujeni mukaan nyt 24. kerran järjestettävä roolipelitapahtuma, yksi Euroopan suurimmista sellaisista, on omissa kirjoissani yksi vuoden kohokohdista. Ropecon, Tuska ja Night Visions – niiden avulla on hyvä jäsentää vuotensa.

Ropeconissahan parasta on tietysti se (baarissa) hengailu, mutta ohjelmaakin on. Tänä vuonna aion osallistua ainakin näihin, ja suosittelen lämpimästi myös muille.

1. Salvatoresta Shakespeareksi – Pelinjohtaminen ja luova kirjoittaminen (Pe klo 18:00, Sali 102)

Vedin viime vuonna ensimmäisen oman ohjelmani ‘conissa ja oli sen verran hauskaa touhua, että tänä vuonna palaan rikospaikalle. Viime vuonna puhuin pelien ideoinnista, tänä vuonna esittelen muutaman luovan kirjoittamisen työkalun, jotka olen itse huomannut hyödyllisiksi pelejä suunnitellessani. Esitelmä liittyy myös vahvasti Adventure Creation Kit -projektiin. Linkki ohjelmaan.

2. Praedor – Varjojen Kirja -julkaisuesitelmä (Pe klo 19:00, Sali 201)

Suomen suurin ja kaunein fantasia-franchise saa jälleen asteen tai kaksi lisää syvyyttä kun Ville “Burger” Vuorela tuo julki Varjojen Kirjan, uuden lähdekirjan Praedor-roolipeliin. Tietojeni mukaan Varjojen Kirja luotaa Borvarian ja Jaconian maailmojen synkempiä ulottuvuuksia, ja sehän vain sopii! Linkki ohjelmaan.

Tiny Dungeon
Tänä vuonna testissä myös Tiny Dungeon.

3. Kirkasta kuppiin ja nuppiiin – Suomen kieltolaki 1919-1932 (La 12:00, Sali 102)

Kieltolain aika on aina kiehtonut minua, joten odotan tältä lähes kaksituntiselta esitelmältä melko paljon! Omissa unelmissani on jo pitkään siintänyt Suomen itsenäistymisen aikoihin sijoittuva roolipeli, joten toivon saavani tältä luennolta paljon idiksiä. Kieltolain aika on muuten rikollisen alikäytetty tarinakehys! Linkki ohjelmaan.

4. Cthulhu-mytologian ABC (La 22:00, Sali 103)

Kuiskaus pimeässä -lehden päätoimittaja Lauri Lattu kertoo ja kansa kuuntelee, mikäli järki ei lähde. Ohjelman nimi kertonee kaiken tarpeellisen. Loistavaa lauantai-illan viihdettä ennen baariin läpsyttelyä. Linkki ohjelmaan.

5. Kirjoittajamiitti (Su 11:00, Sali 204)

Toivon, että virtaa riittää vielä sunnuntaina. Spefi-kirjoittajille tarkoitettu tapaaminen, jonka alustaa Antti Eronen. Linkki ohjelmaan.

6. Pelaa skenaariokilpailun skenaarioita! (Joka päivä ja melkein koko ajan, Halli 3, Kokemuspiste)

Ropeconin skenaariokilpailun skenaariot ovat tunnissa pelattavia, helposti omaksuttavia lyhyitä roolipelejä. Suosittelen ehdottamasti, että menette testaamaan näitä, ihan vain vaikka siksi, että oma Isovihan aikaan sijoittuva skenaarioni Lumijoki, 1714 on myös mukana kilvoittelemassa.

7. Oman jengin peli  (ei ohjelmassa, erittäin eksklusiivinen)

Oman kaveriporukan perinteeksi muodostunut 2-3 tunnin ropesessio, pelataan yleensä baarissa. Tällä kertaa ohjelmassa Keski-Maahan sijoittuva fantasy crime -henkinen skenaario ja kokeilussa Tiny Dungeon -säännöstö.

Jos blogin sisältö miellyttää, niin seuraa meikäläistä TwitterissäVoit myös liittyä blogin sähköpostilistalle – saat uusimmat blogikuulumiset aina sähköpostiisi.